Go Back   Chevy Equinox Forum | GMC Terrain Forum | Cadillac SRX Forum > Chevy Equinox General Discussion > 2010+ Equinox General Forum

2010+ Equinox General Forum

Misfire on cold start cyl 1


This is a discussion on Misfire on cold start cyl 1 within the 2010+ Equinox General Forum forums, part of the Chevy Equinox General Discussion category!
I purchased a 2012 equinox ls 2.4 for my wife in Apr. Of 2015 because she had to have it. ...





Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-13-2016, 11:52 PM   #1 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 1
Rep Power: 0
Jrich005 is on a distinguished road
Default Misfire on cold start cyl 1

I purchased a 2012 equinox ls 2.4 for my wife in Apr. Of 2015 because she had to have it. Picked it up with 48k mi drove it for about 1000 mi and it started making a crazy timing chain noise on start up. I called dealership and they said chain was stretched and they would replace it. I was skeptical but gave them the ok. Got the car back a week later and they had put a brand new engine in it because the block had a groove in it from the loose chain! Ok so I've got a new motor but it misfired on cyl 1 on cold starts and some times it will stall out. I've changed the plugs (old ones looked new) I'm thinking it might be the vvt solenoid. I've tried calling dealer to resolve issue (and others agreed upon purchase) but they keep telling me they will call me back and they never do. Sorry for the rant but it's either fix it myself or trade it in. Been a year and a half
Jrich005 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
misfire, timing



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Coolant Temp Gage pegs cold Trebor 05-09 Equinox Maintenance 5 11-07-2018 07:54 AM
2014 4Cyl Clicking on cold starts kenpoed 2010+ Equinox Maintenance 0 10-31-2016 11:27 AM
2010 Chevy Equinox I4 strange AC issue - blows cold out of driver side only AllensaurusRex 2010+ Equinox General Forum 0 05-09-2016 12:56 PM
Remote start- No start Z_Ghost 2010+ Equinox General Forum 3 01-15-2011 11:14 AM
Cold weather Z_Ghost The Lounge 5 01-14-2011 06:10 AM