Go Back   Chevy Equinox Forum | GMC Terrain Forum | Cadillac SRX Forum > Chevy Equinox General Discussion > 2010+ Equinox General Forum

2010+ Equinox General Forum

Loud exhaust noise when cold starting


This is a discussion on Loud exhaust noise when cold starting within the 2010+ Equinox General Forum forums, part of the Chevy Equinox General Discussion category!
This question is in regards to a 2014 Equinox with about 75000 miles, 4 cyl engine AWD. Noticed that when ...





Like Tree1Likes
  • 1 Post By Butch12772

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-02-2020, 08:02 PM   #1 (permalink)
Junior Member
 
herbf56's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Pembroke, Ga
Age: 64
Posts: 3
Rep Power: 0
herbf56 is on a distinguished road
Default Loud exhaust noise when cold starting

This question is in regards to a 2014 Equinox with about 75000 miles, 4 cyl engine AWD.
Noticed that when cold starting it, specially after sitting for a few days, there appears to be a loud "exhaust leak" type noise coming from under the hood. Have not been able to pinpoint it, as to where it is originating.
After this initial startup noise, it will not do it again, unless it sits for overnight.
My dealers mechanics look at me like I have lost my mind.
Of course, leaving it there overnight is out of the question.
Anyone have any similar experiences or any input or ideas?
herbf56 is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2020, 08:55 PM   #2 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Dec 2018
Age: 44
Posts: 6
Rep Power: 0
TARDIS B is on a distinguished road
Default

My wife has a 2015 Chevy Captiva Sport with the same 2.4L engine and transmission. Her car has had a growling noise in the engine bay for a few years now. It is there at startup but goes away after a little bit. I've tried to pinpoint the source but can't. I have an automotive stethoscope and couldn't find it. Since the car runs fine we haven't had anyone look at it. I don't like bringing anything like that to a mechanic just so they can't fine an issue.
TARDIS B is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2020, 09:48 PM   #3 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jul 2020
Location: Lincoln Kansas
Age: 48
Posts: 3
Rep Power: 0
Butch12772 is on a distinguished road
Default

My 2010 equinox used to do that. Found a cracked exhaust manifold was the culprit.
Fitter30 likes this.
Butch12772 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Exhaust Upgrade larcalco Engine & Performance Modifications 0 01-14-2020 09:20 AM
HELP! '05 Loud 'whistle' sound NMMiller 05-09 Equinox General Forum 0 01-19-2018 03:49 PM
"Dry starting" sound on cold starts after oil change thuzmund 05-09 Equinox Maintenance 0 07-20-2017 09:40 PM
Help, louds noise random when starting Strongheart 05-09 Equinox Maintenance 10 09-20-2016 07:33 PM
Cold weather Z_Ghost The Lounge 5 01-14-2011 06:10 AM