Go Back   Chevy Equinox Forum | GMC Terrain Forum | Cadillac SRX Forum > Chevy Equinox General Discussion > 05-09 Equinox General Forum

05-09 Equinox General Forum

2010 Equinox limited heat


This is a discussion on 2010 Equinox limited heat within the 05-09 Equinox General Forum forums, part of the Chevy Equinox General Discussion category!
I have a 2010 Chevy equinox LT V6. The heat quit working and I found some other threads here referring ...





Like Tree1Likes
  • 1 Post By Jeftex

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-13-2016, 12:21 AM   #1 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Dec 2016
Age: 41
Posts: 2
Rep Power: 0
rayzat is on a distinguished road
Default 2010 Equinox limited heat

I have a 2010 Chevy equinox LT V6. The heat quit working and I found some other threads here referring to the blend door actuator. I got a replacement, removed the old one ( I popped it open and there were many lost teeth on the gears). Put the new one in and no change. It's not blowing cold air, just minimally warm air. Basically it ranges from minimal warm to full AC.
I went through the re-calibration process I found.
1. Set the heat to auto
2. Pull the HVAC fuse ( 12)
3. Wait a minute or two
4. Plug back in fuse
5. Start car and wait 2 minutes
6. Turn off car wait 10 seconds and restart
Still the same mildly cold air.
I removed the actuator again and rotated knob the actuator turns, and it went up to the high heat it typically throws out.

So it doesn't look like it's :
1. the actuator, it's been replaced.
2. the blend door, it seems to move freely
3. the heater core, when manually moved the hot air comes strong

Any ideas? The only two things I can think of are:
1. I need to reset/calibrate the actuator differently
2. The actuator itself is getting a bad signal
rayzat is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2016, 06:58 PM   #2 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Dec 2016
Age: 41
Posts: 2
Rep Power: 0
rayzat is on a distinguished road
Default Solved?

It's working now this is the reset I followed that seems to have solved the problem.
1. With the fuse in set the temp to the lowest temperature and press auto.
2. Pull the HVAC fuse and wait a minute.
3. Plug the hvac fuse back in( could hear the actuators whirring already)
4. Open/close the driver door
5. Turn to accessory mode ( could feel the temp sweep from cold to hot to cold to warm)
6. Turn off the car open and close driver door, wait 10 or so seconds and voila it should work.

I'm not sure if the door open/close works or is just superstition but it didn't work until I did it. A mechanic and Silverado affecianado recommended trying it. He said he had trouble resetting certain modules without the door open/close and it makes a smidge of sense, until you open/close the door certain accessories are still powered.
rayzat is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2017, 09:58 PM   #3 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 1
Rep Power: 0
Jeftex is on a distinguished road
Default

Once had cold feet issue. Bled air off coolant system. When I add coolant the pressurized system gets air. It gets airlock and will not heat. Bled air out by a bleed valve located front right side of engine. Opposite in and same in summer. It affects the cooling also.
The Tireman likes this.
Jeftex is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2017, 03:07 AM   #4 (permalink)
Junior Member
 
The Tireman's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: Henderson, Ky
Age: 48
Posts: 23
Rep Power: 0
The Tireman is on a distinguished road
Default

I had fair heat till I winterized our 06 we recently got, after filled with antifreeze let thermostat open topped off reservoir, bleed system great heat every since!
The Tireman is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
actuator, blend door



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2010 No heat Coldinmichigan 2010+ Equinox General Forum 3 01-10-2017 10:31 AM
07 tach, fuel gauge, low heat, turnsignals jerryotis 05-09 Equinox General Forum 1 03-17-2015 10:04 PM
2010 Equinox LTZ AWD I4 update carfan 2010+ Equinox General Forum 4 07-20-2014 06:34 PM
Heat Settings with Factory Remote Start agleavesrn Interior Modifications 1 01-29-2014 02:34 PM
My 2010 Chevy Equinox LT2 Fwd V6 dietz4ibanez Photos & Videos 8 02-13-2011 10:01 PM