Go Back   Chevy Equinox Forum | GMC Terrain Forum | Cadillac SRX Forum > Chevy Equinox General Discussion > 05-09 Equinox Maintenance

05-09 Equinox Maintenance

Stabilitrak off


This is a discussion on Stabilitrak off within the 05-09 Equinox Maintenance forums, part of the Chevy Equinox General Discussion category!
I was driving down to my parents place then the DIC display "stabilitrak off" And the stabilitrak icon lights up. ...





Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-31-2012, 03:50 PM   #1 (permalink)
Crossover Professional
 
Join Date: Nov 2011
Location: Sherbrooke,Qc
Age: 36
Posts: 572
Rep Power: 9
prheaume is on a distinguished road
Default Stabilitrak off

I was driving down to my parents place then the DIC display "stabilitrak off"
And the stabilitrak icon lights up. Just don't know why. I know that I have to replace a wheel bearing but instead of that there is nothing wrong with the truck. Did it ever happened to you? Have any idea of what it can be?

Thanks

Pascal
prheaume is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2012, 07:44 PM   #2 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Brossard, QC
Posts: 220
Rep Power: 9
oleg1981 is on a distinguished road
Default

Originally Posted by prheaume View Post
I was driving down to my parents place then the DIC display "stabilitrak off"
And the stabilitrak icon lights up. Just don't know why. I know that I have to replace a wheel bearing but instead of that there is nothing wrong with the truck. Did it ever happened to you? Have any idea of what it can be?

Thanks

Pascal

probably its a speed sensor in hub.
and check the 80amp fuse. its between 2 screws on the right top side.
__________________
06 NOX
oleg1981 is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2012, 09:00 PM   #3 (permalink)
Crossover Professional
 
Join Date: Nov 2011
Location: Sherbrooke,Qc
Age: 36
Posts: 572
Rep Power: 9
prheaume is on a distinguished road
Default

Don't know if its good or not but the light turn off when I took the truck later, probably something eith a sensor. We'll see!
prheaume is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2012, 10:02 PM   #4 (permalink)
Crossover Professional
 
Join Date: Nov 2011
Location: Sherbrooke,Qc
Age: 36
Posts: 572
Rep Power: 9
prheaume is on a distinguished road
Default

The light came back tonight, back home I've checked with my OBD2 scanner to found this code : C0701 in pending.

I've cleared this code and the stabilitrak light come off. But when I look on the net, this seems to be a weird code :

C0701 Level control accessory inflator switch circuit open


The car think that I have an air suspension? Weird thing
prheaume is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2012, 12:03 AM   #5 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Brossard, QC
Posts: 220
Rep Power: 9
oleg1981 is on a distinguished road
Default

its a transmition fault code. take it to the dealer!
__________________
06 NOX
oleg1981 is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2012, 07:00 AM   #6 (permalink)
Crossover Professional
 
Join Date: Nov 2011
Location: Sherbrooke,Qc
Age: 36
Posts: 572
Rep Power: 9
prheaume is on a distinguished road
Default

Thank you Oleg for taking the time to check that. Appreciate it buddy!

C0701 is related to the suspension.

Transmission code start by the letter D for Drivetrain.

When I looked over the net, it seems that a lot of people are getting this code, but the erase it and it never come back, hope the same thing lol

Last edited by prheaume; 04-02-2012 at 07:36 AM.
prheaume is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2012, 07:28 PM   #7 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Brossard, QC
Posts: 220
Rep Power: 9
oleg1981 is on a distinguished road
Default

hmm.... you are right. really strange code.
__________________
06 NOX
oleg1981 is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2012, 08:17 PM   #8 (permalink)
Crossover Professional
 
Join Date: Nov 2011
Location: Sherbrooke,Qc
Age: 36
Posts: 572
Rep Power: 9
prheaume is on a distinguished road
Default

I've done the same road tonight, at the same speed, trying to get the code back and nothing. Thats a good news. But for me, I don't like that because I don't know from where it comes. I just want to understand haha
prheaume is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2012, 06:21 AM   #9 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Cincinnati
Age: 40
Posts: 11
Rep Power: 0
EQUINKNOCKS777 is on a distinguished road
Default

Anyone had the service stabilitrack light come on the after 2 days go off for good bug now sometimes when I turn t/c off when I hit the gas it kinda revs up by itself 2-3 times by few thousand revs then quits doin it? I tried to search it but came up empty
__________________
07 NOX- cold air intake 22" dip rims 2-L5 15s & kicker 2500.1 pioneer dbl din billet grille chrome handles & pillars 30k hid underbody neons
86 REGAL 355 chev all goodies turbo 350 22" lowenharts 2-L5 15s & Rockford p1000.1bd 3-10" tvs pearl BMW paint white top lifted 3" neons
03 Gsxr 750 pc3usb geared +2 lowered tuned
EQUINKNOCKS777 is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2013, 11:54 AM   #10 (permalink)
Crossover Professional
 
Join Date: Nov 2011
Location: Sherbrooke,Qc
Age: 36
Posts: 572
Rep Power: 9
prheaume is on a distinguished road
Default

Don't know if it will help but I talked with a new guy we have here who has been working for GM for more than 10 years. He told me that these things happened mostly on AWD vehicule.

When you put the key on the computer make a quick check of all sensors before starting, if you start the car right away or with the remote starter, these code can appear as the computer was probably reading a sensor and the signal was cut by the cranking.

This morning I had the '' service all wheel drive system '' light on. I've made a check in the shop as it is quiet and all is in good shape. Probably because of the weather, we had some bad temperature this week, about -45 yesterday. The truck started well but maybe some condensation in the oil or something. By the time I plug my scanner the light was gone.
prheaume is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2013, 12:14 PM   #11 (permalink)
Member
 
1sLoY7's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: South Louisiana
Age: 37
Posts: 74
Rep Power: 8
1sLoY7 is on a distinguished road
Default

I had a service stabilitrack light and an ABS light come on. It would shut off the stabilitrack and ABS. Well I take it to the dealer and the light shuts off before I get there after 3 cycles of the key. In turn it stays off a few days and came back on. We take it to the dealer again and the code was for a wheel speed sensor and the steering assist. I changed the right rear hub assembly and voila no more codes and have been off for 4 months now. So I think I go that issue straightened out on the first try.
__________________
Built not bought!
1sLoY7 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On