Go Back   Chevy Equinox Forum | GMC Terrain Forum | Cadillac SRX Forum > Chevy Equinox General Discussion > 05-09 Equinox Maintenance

05-09 Equinox Maintenance

Temp guage hot when cars not!


This is a discussion on Temp guage hot when cars not! within the 05-09 Equinox Maintenance forums, part of the Chevy Equinox General Discussion category!
Hi All! Looking for some help on a 05 Equinox with 101,000 miles. We blew an EGR hose, replaced it, ...





Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-02-2013, 07:46 PM   #1 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 1
Rep Power: 0
Roslyn is on a distinguished road
Default Temp guage hot when cars not!

Hi All!

Looking for some help on a 05 Equinox with 101,000 miles. We blew an EGR hose, replaced it, ok, problem solved right? Wrong...

CEL stays lit and Temp guage rises to Max in 15-20 seconds, stays there for 20-30 seconds, then falls back to normal, just as quickly as it rose. This especially happens at stop lights, or when not moving, but also does occur while driving. Also noticed the "gurgling" sound in the dash (driver side). Checked and refilled coolant multiple times (thought it may be a air pocket in coolant system) and replaced Thermostat. No change, replaced Temp Sensor. No change. Close to 6 weeks later, and same symptoms:

-Temp rises VERY quickly, 15-20 seconds to MAX. Red Temp light comes on, car wants to shut off.
-Temp rises quickly when not moving, without fail. While driving, temp does rise occasionally, but not consistently.
-Topped off coolant multiple times, and still have gurgling in dash.
-No coolant in oil, no white exhaust, no smell of coolant in car.
-Heater blows hot, A/C blows cold.

Any ideas? Scared to take it to shop, as they will automatically say its a head gasket, when it could be something else. Car runs fine, no loss of power at all.

Thanks in advance for any insight.
Roslyn is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2013, 01:38 PM   #2 (permalink)
Senior Member
 
TheDarkKnightKnox's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Columbus, OHIO
Age: 34
Posts: 268
Rep Power: 8
TheDarkKnightKnox is on a distinguished road
Default

Sounds like your Water Pump may be going bad
__________________
"12 Nox LTZ 3.0L (TheDarkKnight) 55K Miles
TheDarkKnightKnox is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2014, 01:19 PM   #3 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 6
Rep Power: 0
vtbigdog is on a distinguished road
Default

Take your car to Autozone, Auto Parts Plus, etc and have them read the code that is being thrown. That will narrow down the problem. Post the code back here if you need more information.

Rick
vtbigdog is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Brave little bastards (BOTH cars burglarized)... Lenn The Lounge 19 07-02-2011 12:23 PM