Go Back   Chevy Equinox Forum | GMC Terrain Forum | Cadillac SRX Forum > Chevy Equinox General Discussion > 05-09 Equinox Maintenance

05-09 Equinox Maintenance

07 equinox cooling system


This is a discussion on 07 equinox cooling system within the 05-09 Equinox Maintenance forums, part of the Chevy Equinox General Discussion category!
my wife has an 07 equinox with 80k miles on it. Wife called me three months ago saying it was ...





Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-17-2013, 02:07 PM   #1 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2013
Age: 32
Posts: 2
Rep Power: 0
completelystumped is on a distinguished road
Default 07 equinox cooling system

my wife has an 07 equinox with 80k miles on it. Wife called me three months ago saying it was overheating. Noticed fan wasn't turning so I unplugged the connector cleaned it and plugged it back in. It started running no problem.

Took it to shop and they said thermostat and replaced it. Didnt overheat during testing or for three months.

Fast forward to yesterday and wife is sitting in a drivethrough line and temp gauge spikes and car doesnt want to run due to heat.

Get there and fan isnt running. Unplug and plug it back in fan starts running. Engine instantly runs cool and no problem.

Any idea what this may be?
completelystumped is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2013, 06:01 PM   #2 (permalink)
Senior Member
 
mswerb's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Cleveland, Ohio
Age: 44
Posts: 197
Rep Power: 6
mswerb is on a distinguished road
Default

Could be a bad fan, check the fuses.
__________________
2007 Granite Gray Metallic Equinox
mswerb is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2013, 06:20 PM   #3 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Nov 2013
Age: 32
Posts: 2
Rep Power: 0
completelystumped is on a distinguished road
Default

Would it be smart to just replace all the fan relays just to be safe? Unsure how to check the fuses except the for pulling them out and making sure they aren't blown
completelystumped is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2013, 08:16 PM   #4 (permalink)
Senior Member
 
mswerb's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Cleveland, Ohio
Age: 44
Posts: 197
Rep Power: 6
mswerb is on a distinguished road
Default

^ That IS how you check the fuse.
__________________
2007 Granite Gray Metallic Equinox
mswerb is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2013, 08:40 PM   #5 (permalink)
Crossover Professional
 
Join Date: Nov 2011
Location: Sherbrooke,Qc
Age: 34
Posts: 572
Rep Power: 6
prheaume is on a distinguished road
Default

what about a coolant temp sensor ? on my ex-mazda protegé I had a similar problem, two wires on the sensor, one was cuted but still sending signal when the two parts of the wire touched.
prheaume is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Stabil Trac System Ken Rosey 2010+ Equinox Maintenance 3 02-12-2014 10:49 AM
Need help with Theft Deterrent System JayLT484 05-09 Equinox Maintenance 1 07-06-2013 10:33 PM
GM MyLink navigation system johns4949 2010+ Equinox General Forum 4 11-21-2011 07:29 AM