Go Back   Chevy Equinox Forum | GMC Terrain Forum | Cadillac SRX Forum > Chevy Equinox General Discussion > 05-09 Equinox General Forum

05-09 Equinox General Forum

06 equinox rough idle at startup only


This is a discussion on 06 equinox rough idle at startup only within the 05-09 Equinox General Forum forums, part of the Chevy Equinox General Discussion category!
startup idle rough for 15-20 seconds.....then idles and runs fine.....no CEL...





Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-04-2012, 02:31 PM   #1 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 3
Rep Power: 0
lec829@gmail.com is on a distinguished road
Default 06 equinox rough idle at startup only

startup idle rough for 15-20 seconds.....then idles and runs fine.....no CEL
lec829@gmail.com is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2012, 09:35 PM   #2 (permalink)
Crossover Professional
 
Join Date: Nov 2011
Location: Sherbrooke,Qc
Age: 36
Posts: 572
Rep Power: 8
prheaume is on a distinguished road
Default

I'll go with the spark plug wires first... simple test.. spray them with water at night and check for sparks
prheaume is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2012, 08:57 AM   #3 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 3
Rep Power: 0
lec829@gmail.com is on a distinguished road
Default 06 rough idle

ty...I did change plug wires...spark plug...additive to clean injectors...better grade of fuel....
lec829@gmail.com is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2012, 10:45 AM   #4 (permalink)
Crossover Professional
 
Join Date: Nov 2011
Location: Sherbrooke,Qc
Age: 36
Posts: 572
Rep Power: 8
prheaume is on a distinguished road
Default

what brand of wire you installed? I heard some stories about GM and aftermarket wires. And OEM wires as well.

In Canada, at the dealership, we have delco and delphi wires. delco are problematics, delphi a little more expensive but they kick ass!
prheaume is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2012, 03:19 PM   #5 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 3
Rep Power: 0
lec829@gmail.com is on a distinguished road
Default

they used delco wires....it ran well for a day and a half...then the roughness started...
lec829@gmail.com is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2012, 03:45 PM   #6 (permalink)
Crossover Professional
 
Join Date: Nov 2011
Location: Sherbrooke,Qc
Age: 36
Posts: 572
Rep Power: 8
prheaume is on a distinguished road
Default

ask for delphi's wire... should solve the problem
prheaume is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2010 nox rough idle jherman 2010+ Equinox General Forum 4 04-13-2012 11:40 PM
Transmission/Startup problems amtraker 2010+ Equinox General Forum 2 12-08-2011 06:18 AM
Navigation Startup has changed Trogdoor 2010+ Equinox General Forum 22 11-04-2011 07:56 PM
2011 V6 1LT 700 miles: Odd, subtle, continuous noise at idle Colt Hero 2010+ Equinox General Forum 4 02-11-2011 11:59 PM